Maken jullie alleen foto’s?

We maken inderdaad voornamelijk foto’s. Maar het kan ook voorkomen, dat we korte (stock)video’s maken. Bij grotere producties zullen we in veel gevallen ook een behind the scenes video maken.

Wat maakt een stockshoot anders dan andere opdrachten?

Bij een stockshoot zijn we niet op zoek naar één of twee specifieke beelden, maar naar een grote kwantiteit. Een stock shoot kan wat dat betreft makkelijk 50 tot 150 verschillende foto’s opleveren. We richten ons voornamelijk op een grote variëteit in beeldmateriaal. Van individuele portretten tot groeps- of omgevingsoverzichten. Hierbij zullen we zoveel mogelijk de samenstelling van de groep of personen in beeld, veranderen.

Hierdoor verloopt de communicatie ook iets anders, dan je wellicht gewend zult zijn. We maken veel gebruik van “free posing”, waarbij korte scenes zo realistisch mogelijk gespeeld zullen worden. Ga daarbij vooral je gang, en leef je uit!

Omdat er, buiten de thema’s en concepten, eigenlijk geen sprake van een vooraf gedefinieerd beeld is, geeft dat iedereen ook alle ruimte om te improviseren.

Natuurlijk zullen we wel iets van instructies geven. Hoewel we meestal geen gebruik maken van een stylist(e), is er altijd iemand aanwezig, die de tijd in de gaten houdt, en oplet of de scene er wel er geloofwaardig uitziet. Ook letten we dan zoveel mogelijk op “wardrobe malfunctions” en styling. Het is echter niet zo, dat er iemand is, die de shoot stil legt om iets op de set te veranderen.

Waarom mag ik geen kleding met merken of opdruk aan?

Op merk kleding stat meestal een logo. En die zijn beschermd. Op opdrukken op kleding rust ook auteursrecht. Omdat we de foto’s Royalty Free verkopen, mogen er geen beeldmerken, logo’s of auteursrechtelijk beschermde elementen op de foto zichtbaar zijn. Merken en opdrukken moeten in photoshop verwijderd worden, en dat kost (veel) tijd. Daarom kiezen we ervoor, om tijdens de fotoshoot al merkloos te gaan.

Is er visagie aanwezig op de set?

Uitzonderingen daargelaten, is er geen visagie aanwezig op de set. We richten ons op het maken van natuurgetrouw beeld, met een gouden randje. Realistische situaties, en echte mensen. Daarom werken we, waar mogelijk zonder visagie en stylist(e), en zal je dus zelf voor je make-up en kleding moeten zorgen

Wat moet ik aan tijdens de shoot?

Een paar dagen voordat de shoot plaatsvindt, krijg je een uitgebreide planning. Hierin staat wat je aan moet trekken voor de shoot. Er is meestal geen stylist(e) of kleding op de set aanwezig, dus je zal voor je eigen kleding moeten zorgen.