Hoe weet ik wanneer ik waar moet zijn voor een van jullie shoots?

Enkele dagen, voorafgaand aan de geplande fotoshoot sturen we je een uitgebreide planning. Daarin staat niet alleen waar en wanneer de shoot plaatsvindt, maar ook andere praktische informatie, zoals contact gegevens, kledingadviezen, en veiligheidsinformatie.

Deze planning bevat ook de namen en de contactgegevens van onze crew, en de overige modellen. Bovendien beschrijven we welke thema’s en settings we wanneer willen gaan fotograferen.

Moet ik een vrijwaring tekenen?

Wij werken, zonder uitzondering, altijd met een vrijwaringsverklaring, ofwel een Model Release. Dit Model Release moet voorafgaand aan de shoot ondertekend worden. De modelvrijwaringsverklaring is opgesteld in het Engels, conform de richtlijnen van Getty Images. Het invullen van het formulier gebeurt op een iPad. Na ondertekening wordt er automatisch een kopie naar jouw email adres gestuurd. Je hoeft het formulier dus niet uit te printen of te kopiëren. Een voorbeeld van het model release kan je hier downloaden. We raden je het aan, om de modelvrijwaringsverklaring aandachtig door te lezen.

 

 

Krijg ik de foto’s zelf ook?

Jazeker! Al na enkele dagen kan je de eerste geselecteerde, en volledig bewerkte foto’s verwachten. Voordat alle foto’s bewerkt zijn, gaan er vaak wel enkele maanden overheen. Zodra er weer een serie geselecteerd en bewerkt is, zullen we ze aan je sturen.

Je kan de geselecteerde en bewerkte foto’s voor je eigen promotie gebruiken, voor bijvoorbeeld facebook, je eigen website, of modelpagina’s. Je krijgt de foto’s in hoge resolutie. Het enige wat je niet mag, is de foto’s zelf ook verkopen.