Mijn foto wordt misbruikt, wat moet ik doen?

Het kan voorkomen, dat je een foto van jezelf tegenkomt, in een context, waar je niet blij mee bent. Hoewel het gebruik van stockfoto’s aan regels gebonden is, zijn er mensen, die zich hier niets van aantrekken. Corepics heeft geen controle of invloed op wie een van onze foto’s aankoopt, noch voor welk doeleinde de foto wordt aangeschaft.

Mocht je een van onze foto’s, waar jezelf op staat onverhoopt ergens tegen komen, neem dan alsjeblieft contact met ons op. Wij zullen dan, in overleg, ons best doen, het probleem te verhelpen. In veel gevallen is dit succesvol, maar ook hier kunnen wij geen garanties geven, helaas.

Krijg ik de foto’s zelf ook?

Jazeker! Al na enkele dagen kan je de eerste geselecteerde, en volledig bewerkte foto’s verwachten. Voordat alle foto’s bewerkt zijn, gaan er vaak wel enkele maanden overheen. Zodra er weer een serie geselecteerd en bewerkt is, zullen we ze aan je sturen.

Je kan de geselecteerde en bewerkte foto’s voor je eigen promotie gebruiken, voor bijvoorbeeld facebook, je eigen website, of modelpagina’s. Je krijgt de foto’s in hoge resolutie. Het enige wat je niet mag, is de foto’s zelf ook verkopen.

Waarvoor worden de foto’s gebruikt?

Stockfoto’s worden over het algemeen gebruikt ter illustratie van blogs, online artikelen of in tijdschriften. Waarvoor en door wie de foto’s worden aangeschaft krijgen wij niet van onze agenten te horen. Het kan dus zijn, dat je ergens een van de foto’s van jou op een website tegenkomt, zonder dat wij daar vanaf weten.