Ik heb een bijzondere hobby, kunnen jullie daar wat mee?

Als je een bijzondere hobby hebt, of goed bent in een sport, en je wilt daar mooie (actie) foto’s van, dan zijn we daar altijd voor te porren. We fotograferen graag mensen, die goed zijn in wat ze doen, en daar plezier in hebben. En daarbij maken we liever gebruik van de expertise van iemand, die weet wat er speelt.

De shoot zullen we samen met je opzetten en uitwerken. Daarnaast kunnen we dan ook foto’s maken, die je specifiek voor jezelf wilt hebben.

Klinkt dit je goed in de oren? Neem dan even contact met ons op, en kunnen we de details overleggen.

Ik heb een idee voor een shoot, kunnen jullie helpen?

We werken graag samen met jou ideeën uit. Dus, als je een leuk idee hebt, of specifieke foto’s van jezelf wilt hebben, dan horen wij dat graag. Als wij het ook interessant vinden, dan kunnen we dat zeker samen uitvoeren!

Mag een stockfoto overal voor gebruikt worden?

Het gebruik van stockfoto’s is aan regels gebonden. Zo mag een RF stockfoto in de regel niet gebruikt worden om een product of dienst aan te bevelen. Ook mag een foto van een persoon in de meeste gevallen niet gebruikt worden als persoonsidentificatie van een ander. Pornografische toepassing van beeldmateriaal, of het gebruik van stockfoto’s in een beledigende, illegale of kwetsende context is evenmin toegestaan.

Deze regels kunnen van agent tot agent verschillen. Echter, omdat de meeste stockfoto’s voor internettoepassingen gebruikt worden, is misbruik van beeldmateriaal, evenals schending van auteursrechten helaas niet te voorkomen.

Wat is stockfotografie?

Een stockfoto is een foto die een fotograaf via een stockbureau (beeldbank) verkoopt. De foto is niet exclusief en kan door meerdere partijen worden aangekocht. Als je een stockfoto koopt mag je die onder voorwaarden gebruiken. De voorwaarden zijn afhankelijk van het gebruik en verschillen per beeldbank. Lees daarom altijd eerst de voorwaarden voordat je een foto aanschaft. (via webredactie)